Tips om du tenker på å kjøpe hus i Spania

Leilighet, hus, rekkehus, tomter eller kommersielle lokaler for salg.
Hus i Alicante, Alfaz del Pi, Albir, Altea, La Nucia, Villajoyosa, Santa Pola, Guardamar, Quesada, Torrevieja, Orihuela, San Miguel, Almeria, Malaga, Fuengirola, Benalmadena, Mijas, Nerja, Marbella, Estepona m.m.

Tips om du tenker på å kjøpe hus i Spania

Innlegg kai » 10. Desember 2016 21:34

Er den del vanlige feil mange nordmenn gjør ved kjøp av bolig i Spania. Er også en enkelte tips man bør få med seg. Er en fin artikkel her dere bør lese om planen er å kjøpe hus eller leilighet i Spania.

http://spaniaposten.no/spania/bolig-hus-spania

K
Brukerens avatar
kai
 
Innlegg: 509
Registrert: 08. September 2010 15:19

Re: Tips om du tenker på å kjøpe hus i Spania

Innlegg Ada531 » 15. Desember 2016 14:40

Masse tips, men vanskelig å finne noe som virkelig kunne hjelpe. Det finnes ingen regler, råd om å bruke norske meglere eller advokater er like gode som å bruke andre. Viktig å kommunisere på ett språk man kan. Men dette gir heller ingen garanti. Heller ikke at man har alt skriftlig. Når man ser på antallet meglere, advokater og andre som betjener dette markedet, da er det klart at her er det store og raske penger.
Det som er farlig, er det faktum at alle parter har samarbeidspartnere som de sender kunden til. Dette gjelder også banker.
Det er ingen som kan garantere at de vil spille rent. Siden det er 40 år siden Spania ble medlem i EU, man kunne tro at at de også er forpliktet å følge europeiske standarder og lover. Kanskje på papiret. Det er mange, inkludert advokater som baserer sin virksomhet på "hit and run" ideen.
Så det største problemet er at man som kunde har begrensede muligheter til å kontrollere prosessen. Det burde heller ikke være slik at man bruker år på å skaffe seg den kompetansen, man må betale for likevel. Ofte ganske mye. Alle kunder burde ikke behøve å være jurister før de skal skaffe seg eiendom i Spania.
De fleste har egen webside der de gjerne publiserer tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, de andre får ofte trusler hvis de er misfornøyd med prosessen, eller med eiendommen.
Det kunne hjelpe flere hvis det var samlet database som oppgir navnet på firmaer (megler, advokat, bank) som er aktive på markedet med tydelig vurdering. Detaljer kan man få i personlig kontakt. Første steg ville blitt enklere. Skurkene ville gradvis utelukkes.
Brukerens avatar
Ada531
 
Innlegg: 4
Registrert: 15. Desember 2016 14:07

Re: Tips om du tenker på å kjøpe hus i Spania

Innlegg kai » 20. Desember 2016 18:27

Den artikkelen det vises til der har blitt delt i en masse forum og alle har vært enige i de gode rådene om kjøp av bolig i Spania.

Tror du har misforstott du skriver "det er ingen regler... om bruk av norske meglere" og "viktig å kommunisere på et språk man forstår". Er ikke fargen på passet som betyr noe, det er at megler jobber lokalt, kjenner det lokale markedet og ikke bare er en eller annen agent som er på besøk i Spania innimellom.

Å etablere en slags database over meglere hvor kunder kan rangere dem tror jeg blir litt rart. Man gjøre ikke dette med leger, advokater eller regnskapsførere, så hvorfor meglere? Bare bruk litt sunt vett.. kjøp av profesjonelle meglere. Det er ikke så vanskelig å forstå hva man mener om man bare bruker hodet. Spør litt om meglerens bakgrunn... Hvor lenge har vedkommende bodd i Spania, hvor lenge har vedkommende omsatt bolig.. etc.. ganske logisk.

K
Brukerens avatar
kai
 
Innlegg: 509
Registrert: 08. September 2010 15:19

Re: Tips om du tenker på å kjøpe hus i Spania

Innlegg Ada531 » 12. Januar 2017 21:24

Hva du en gjør, unngå
R&L Homes Overseas International, Av. Alfredo Nobel No.1 Torrevieja!.
Bruk heller ikke banker eller advokater de anbefaler. Horror, er et ord som ikke dekker hva de
er i stand til å gjøre.
Brukerens avatar
Ada531
 
Innlegg: 4
Registrert: 15. Desember 2016 14:07


Gå til Eiendom / bolig for salg

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester