Hvor på spanskekysten?

Alt om kjøp, salg, leie og utleie av eiendom i Spania. Utveksling av tips og erfaringer m.m. Bruk denne gruppen flittig FØR du kjøper eller leier en bolig i Spania!

Re: Hvor på spanskekysten?

Innlegg mortenmann » 29. September 2013 09:57

Heisann, et lite svar på kommentaren fra<< Cathrine » 12. August 2013 10:02>>

vi har nettopp kjøpt hus i costa del sol, spanias sol kyst som det kalles. Dette er ferie plassen til spaniolene selv, costa del sol har mest soldager i spania akuratt som sørlandet i Norge. Hvorfor vi valgte dette området er for de her er det spanskt, oppover mot Alicante området her er det akuratt som å¨være i i skandinavia, alle snakker Norsk/Svensk/Dansk en sot del engelsk menn også. Hus og leiligheter er nok litt dyrere i costa del sol, men ønsker du alternativ til kanariøyene så er nok cost del sol nærmeste + den er mer spansk inspirert, mine foreldre som ikke er så god i engelsk vill nok valgt område fra Alicante og nordover, vi som ønser mer spansk kultur velger costa del sol.

Pris messig så er det like prise alle plasser uten om Marbella og Puerto Banus, vi reiste ned i Mars måned for å finne plassen vi ønsket å kjøpe eiendom, dette er nok det mest fornuftigste vi har gjort, mange av småbyene var stengt, hoteler stengt, akuratt som nordover med Alicante. Vi havnet til slutt på Benalmandena som har en av europas fineste havner og masse folke liv.
Fuengirola - Benalmandena -Torremolinus og Malaga er spanske byer hvor det er liv hele året ikke bare sommer månedene.

lykke til med Valget!

morten
Brukerens avatar
mortenmann
 
Innlegg: 6
Registrert: 29. September 2013 09:44

Re: Hvor på spanskekysten?

Innlegg Cathrine » 29. September 2013 16:36

Det er mest sannsynlig mulig å finne både skandinaviske, tyske og britiske ghettoer langs hele kysten. Du skal ikke kjøre mer enn 15 minutter innover i landet for å finne pueblos og ekte spansk. Orihuela (ikke Costa, men byen) for å ta et eksempel.

Helt nede ved kysten er det jo bygget nettopp for "innvandrere" og ferieturister. Men det er faktisk veldig, veldig mange spanjoler som ferierer her på Costa Blanca også. I slutten av august er det ikke mye skandinavisk å høre rundt meg i alle fall. Det er mest sannsynlig sånn at de velger den costaen som er nærmest og lettest tilgjengelig? Akkurat som vi gjør med hyttene våre på fjellet i Norge. Enten har du en tilknytning til stedet, eller så er det mest praktisk mht reisetid. Når det gjelder solskinnsdager tror jeg nok at det er ganske likt både her og der. Det er uansett for mange soldager til å holde tellingen på dem.

Det er fordeler med å ha skandinaver rundt seg også.. og engelskmenn. Særlig dersom om man ønsker å jobbe eller å være sosial (før man lærer seg spansk i alle fall). For de som er eldre er det jo også fint å få hjelp når man trenger det. Vi har jo også den norske skolen som trekker nordmenn til området. Selv er jeg ikke så veldig gira på å omgås nordmenn hele tiden, så jeg styrer som regel unna alt som finnes av norske restauranter, puber og butikker (klarer meg fint uten Idun ketchup).

Og til syvende og sist er det jo smak og behag og opp til hver enkelt hva de prioriterer. Det blir litt som de evige Windows vs Apple og "Pappan min er sterkere enn din" diskusjonene å si at noe er bedre enn det andre.
Brukerens avatar
Cathrine
 
Innlegg: 76
Registrert: 08. September 2010 15:40
Bosted: Costa Blanca

Re: Hvor på spanskekysten?

Innlegg Don » 11. November 2013 11:01

Hei.
Vil gjerne tilby mitt hus i Calpe, ca 62 km fra Alicante flyplass (gode buss og taxiforbindelser evt leiebil) og 120 km fra Valencia. Calpe er en liten by mellom Altea og Benissa og er kjent for å ha flest soldager i Spania.

Jeg har et innegjerdet hus med tre store soverom, to bad, spisestue og stue. I tillegg har villaen privat badebasseng samt stor uteplass. Det er også oppsatt en egen grillbu på eiendommen rett ved bassenget, her er det kjøleskap og innlagt vann. Det er også vaskerom med hvitevarer i kjeller.

Eiendommen er godt opparbeidet med mange terrasser og soldekk. Se bilder nederst i mail.

Det finnes en liten strand for beboerne ca 2 min fra huset, denne har kafe og restaurant, samt mulighet for vannscooter-leie. Den store "bystranda" (hele byen er omkranset av strand) er ca 14 min gange fra huset. Det er også grønnsaksmarked hver lørdag og antikkmarked hver onsdag som er verdt å besøke.

Huset har parabol med internasjonale /engelske kanaler og trådløst internett.

Dersom dette skulle være av interesse, ta gjerne kontakt på mail: donaldfquist@hotmail.com eller på min spanske telefon +34 61 89 39 172. Du kan også nå min datter Cathrine på norsk telefon 99 56 84 69.Brukerens avatar
Don

Innlegg: 1
Registrert: 12. Oktober 2013 11:21
Privat melding
Brukerens avatar
Don
 
Innlegg: 7
Registrert: 12. Oktober 2013 11:21

Re: Hvor på spanskekysten?

Innlegg Fredrik » 20. Desember 2013 14:59

Spørsmålet for meg når jeg hadde bestemt meg for å kjøpe eiendom i Spania var: Er jeg virkelig villig til å betale dobbel pris for en leilighet bare for å bo sammen med tusenvis av andre nordmenn? Svaret ble et rungende nei! Jeg brukte derfor god tid på å reise rundt langs Spanskekysten og for meg var det vakreste stedet Almeria og Costa de Almeria (Almeriakysten). Her finner du urørte strender, sjarmerende hvite landsbyer og kvalitetsboliger til en billig penge.
Brukerens avatar
Fredrik
 
Innlegg: 1
Registrert: 20. Desember 2013 14:36

Re: Hvor på spanskekysten?

Innlegg kai » 06. Januar 2014 21:42

Vel, Fredrik.. om du ser bortifra prisen for å bo i gåavstand til en av de norske skolene betaler man ikke "ekstra for norske naboer". I den grad "det norske" har noen relevans her har det med andre ting å gjøre:

1. Kommunikasjon, Alicante flyplass har superb forbindelse til Norge. Så om du må ditt pga jobb eller skal i konfirmasjon en helg. Det går masser av fly hver dag og du har flyplassen mindre enn en time unna om du bor på Costa Blanca.

2. Andre tilbud. Almeria er fint det.. men dette er en underutviklet region av Spania. Når du er lei av å slappe av på stranden og henge rundt på bar, hva bruker du tiden på da?

3. Utleie - når du har kjøpt vil du kanskje leie ut, ikke sant? Det er vanskeligere og leie ut i Almeria og prisene er lavere.

4. Jobbtilbud.. hva kan du jobbe med i Almeria? Dette er en av Spanias mest fattige regioner (mest fattig langs kysten) det er lite nærinsliv her og om du vil jobbe der uten å snakke spansk.. bare glem det.

5. Pris... for 700.000 kjøper du lett en romslig bolig i Torrevieja.. så argumentet ditt om pris er helt irrelevant.

Kjøp bolig der du vil trives... ikke se seg blind på pris.. og ikke kjøp første prosjektet du kommer over.. Se deg rundt.. lei en bolig først i en periode.

Når dette er sagt.. Almeria er en perle verdt et besøk noen dager. Er mange flotte små landsbyer inne i naturparken Cabo de Gata. Men over tid vil man garantert kjede seg her. Flott sted å feriere, men ikke noe sted å tilbringe mye tid.
Brukerens avatar
kai
 
Innlegg: 509
Registrert: 08. September 2010 15:19

Forrige

Gå til Eiendom i Spania

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest